Шеталиште на Тиквари
Бачка Паланка
Библиотека "Вељко Петровић"
Бачка Паланка
Православна црква
Бачка Паланка
Општински суд
Бачка Паланка
Музеј града
Бачка Паланка
Језеро Тиквара
Бачка Паланка
Дворац Дунђерски
Челарево
Carlsberg пивара
Челарево
Коњички клуб
Деспотово
Кочије у којим се возио Јосип Броз Тито
Карађорђево
Ергела коња
Карађорђево
Спомен обележје
Карађорђево
Биста Др. Младена Стојановића
Младеново
Православна црква
Младеново
Православна црква
Нештин
Споменик палим борцима из Другог светског рата
Нештин
Иконостас православне цркве
Нештин
Сремска кућа
Нештин
Еко чесма
Нова Гајдобра
Стара Школа
Нова Гајдобра
Основна школа у Обровцу
Обровац
Изглед једне од улица
Обровац
Православна црква
Параге
Против пожано возило
Пивнице
Споменик у част палим борцима из Другог светског рата
Пивнице
Остаци ровова из Другог свестског рата
Гајдобра
Православна црква
Гајдобра
Споменик настрадалим у периоду од 1912-1920. године
Товаришево
Ловачки дом у Товаришеву
Товаришево
Православна црква
Товаришево
Споменик у знак сећања на Милету Протића и све настарадале у Другом светском рату
Товаришево
Манастир Ђипша
Визић
 

Последње вести

РАЗГОВОР СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОО СПС БАЧКА ПАЛАНКА

21.05.2020

СОЦИЈАЛИСТИ НА ОКУПУ

28.12.2019

ОО СПС Бачка Паланка на традиционалној манифестацији "Једно је шкембе"

19.10.2019

ДАНАС ЈЕ ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА

20.10.2019

САСТАНАК ИО СПС БАЧКА ПАЛАНКА ПРЕД ПРЕДСТОЈЕЋЕ ИЗБОРЕ

11.10.2019

 

 

 

Фото Галерија

Најновије слике

 

100 ДАНА НЕСПОСОБНЕ ВЛАСТИ

24.02.2016

 

Прошло је и више од 100 дана од како Општином Бачка Паланка руководи нова власт без функционера и одборника СПС-а. Приликом њеног компоновања указивали смо да ће та власт бити усмерена искључиво на остваривање партијских и појединачних личних интереса, а да за грађане неће бити урађено ништа корисно.

 

Челници Општине Бачка Паланка не само да су потврдили наша суморна предвиђања, већ су их у великој мери и превазишли.

 

Власт без јасног концепта, идеја и предлога за решавање бројних проблема усвојила је расипнички буџет који ће до краја ове године бити у минису више од 100 милиона динара, први пут у историји! У издашном буџету готово да нема ниједне значајније инвестиције, поготову у сеоским срединама.

 

Они који имају одборнике мимо избора, а ушли су у владајућу већину под изговором брже реализације закочених пројеката више их и не спомињу: Позориште, безени, вртић Бамби, станови солидарности, Меркур, радне зоне више нису у фокусу њиховог интересовања, нити су за те пројекте планирана средства у буџету који су механички усвојили. Започети пројекти стоје, вишемилионска средства из донација се не користе, а многа су већ пропала. За те послове нико и не мари, јер у току радног времена општински функционери обилазе грађане и пописују сигурне гласове.

 

Власт мимо исказане воље грађана наставља да уводи централизацију у област комуналних делатности, а оне Месне заједнице које су попустиле под притисцима, уценама и лажним обећањима већ плаћају данак у виду виших цена комуналних услуга, уз вишеструко лошији квалитет. Радницима месних заједница на селима прете откази, док се у управи и јавним предузећима прави простор за подобне страначке кадрове.

 

Преко ноћи, по хитном поступку, кршећи више Закона, Скупштина општине дала је сагласност ЈКП „Комуналпројект“ да подигне комерцијални кредит од 140 милиона динара, три месеца пред изборе, такође први пут у историји.

 

 

 

Свака странака која чини актуелну власт љубоморно чува свој феуд, а појединци своје фотеље и привилегије, не либећи се да јавно оптужују једни друге за нерад, неспособност и јавашлук, подижу се и кривичне пријаве...

 

У недостатку видљивих и конкретних резултата, власт се служи маркетиншким триковима, демагогијом и обманама, а на делу је невиђена злоупотреба буџетских средства свих грађана.

 

У мноштву промашаја општинске власти, морамо нешто и да похвалимо: Упркос невиђеним притисцима, транспарентан систем расподеле буџетских средстава за спорт који је 2013. године увео СПС ипак је остао на снази, што ће бар спортским клубовима омогућити да преживе и наставе са редовним такмичењем.

 

Грађанима Бачке Паланке остаје да се стрпе и преживе још мање од 100 дана, па да на изборима дају свој суд о резултатима и достигнућима СНС-а, ПС-а, ГГ „За Бачку Паланку, СПО-а, СДПС-а и СВМ-а. Не сумњамо да ће ти дани за многе странке и појединце из садашње владајуће гарнитуре бити и последњи проведени на власти у нашој општини.

 

 

Бачка Паланка,

24.02.2016. године