Шеталиште на Тиквари
Бачка Паланка
Библиотека "Вељко Петровић"
Бачка Паланка
Православна црква
Бачка Паланка
Општински суд
Бачка Паланка
Музеј града
Бачка Паланка
Језеро Тиквара
Бачка Паланка
Дворац Дунђерски
Челарево
Carlsberg пивара
Челарево
Коњички клуб
Деспотово
Кочије у којим се возио Јосип Броз Тито
Карађорђево
Ергела коња
Карађорђево
Спомен обележје
Карађорђево
Биста Др. Младена Стојановића
Младеново
Православна црква
Младеново
Православна црква
Нештин
Споменик палим борцима из Другог светског рата
Нештин
Иконостас православне цркве
Нештин
Сремска кућа
Нештин
Еко чесма
Нова Гајдобра
Стара Школа
Нова Гајдобра
Основна школа у Обровцу
Обровац
Изглед једне од улица
Обровац
Православна црква
Параге
Против пожано возило
Пивнице
Споменик у част палим борцима из Другог светског рата
Пивнице
Остаци ровова из Другог свестског рата
Гајдобра
Православна црква
Гајдобра
Споменик настрадалим у периоду од 1912-1920. године
Товаришево
Ловачки дом у Товаришеву
Товаришево
Православна црква
Товаришево
Споменик у знак сећања на Милету Протића и све настарадале у Другом светском рату
Товаришево
Манастир Ђипша
Визић
 

Последње вести

СОЦИЈАЛИСТИ НА ОКУПУ

28.12.2019

ОО СПС Бачка Паланка на традиционалној манифестацији "Једно је шкембе"

19.10.2019

ДАНАС ЈЕ ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА

20.10.2019

САСТАНАК ИО СПС БАЧКА ПАЛАНКА ПРЕД ПРЕДСТОЈЕЋЕ ИЗБОРЕ

11.10.2019

ЛАЖНЕ ТВРДЊЕ ЛАЖНИХ СОЦИЈАЛИСТА

15.12.2016

 

 

 

Фото Галерија

Најновије слике

 

НЕПОДНОШЉИВА ЛАКОЋА ЗАДУЖИВАЊА

10.02.2016

 

У нашем прошлонедељном саопштењу које се односило на седницу Скупштине општине и усвајање одлуке о максималном броју запослених код корисника јавних средстава нисмо погрешили када смо предвидели да ће актуелна владајућа већина без проблема усвојити ту одлуку која подразумева отпуштање 60 запослених у сеоским Месним заједницама.

 

То је врхунац вишемесечних притисака, претњи и уцена од стране локалне самоуправе и ЈКП „Комуналпројект“ усмерен према оним Месним заједницама које нису прихватиле наметнуту одлуку о поверавању обављања комуналних делатности, а због које ће испаштати сви грађани, посебно у сеоским срединама.  

 

Да у својој бахатости и самовољи може да иде још и даље локална власт је показала тиме што је по хитном поступку у дневни ред прошлонедељне скупштине уврстила одлуку о давању сагласности ЈКП „Комуналпројект“ да подигне комерцијални кредит у износу од 140 милиона динара код унапред одређене банке, а материјал за то историјско задуживање подели одборницима неколико минута пре почетка одржавања седнице скупштине.

 

Изгласавање ове историјске одлуке од стране неупућених одборника владајуће већине није спречило ни јасно указивање одборника опозиције да се поменутом одлуком крши Закон о јавном дугу републике Србије, Закон о јавним набавкама, Закон о јавној својини, као ни то да је Министарство финансија на такво задуживање дало негативно мишљење.

 

Питамо председника Скупштине који је увек истицао да се у свом раду стриктно држи Закона зашто је на дневни ред уврстио незаконит предлог Одлуке супротан вазећем пословнику о раду Скупштине општине?!

 

Питамо председника странке која се изричито противила новим пројектима док се не заврше започети, зашто пред сам крај свог мандата задужује грађане за нов капитални пројекат, или су можда у међувремену завршени базени, терен са вештачком травом, вртић Бамби, обалуутврда, станови солидарности...?!

 

Питамо председника странке чији „стручни“ кадрови руководе општинским буџетом да ли вас је брига како ће изгледати општинска каса кад терет отплате тог кредита падне на Општину ако се зна да је општински буџет већ сада у колапсу?!

Питамо председника удружења за које су 52 милиона потребна за завршетак базена „крупан залогај“ зашто 140 милиона са сепаратор отпада није крупан залогај?

 

За време власти СПС-а у Бачкој Паланци изграђени су неки од највећих инфраструктурних објеката, али се општина никада није кредитно задуживала. СПС ће увек подржавати реализацију пројеката који за циљ имају заштиту животне средине и побољшање услова живота за све грађане наше општине, али сматра да се исти морају финансирати удруженим средствима локалне самоуправе, покрајинских секретаријата, републичких фондова, па и средствима из фондова Европске уније. Да би се то остварило треба радити плански, имати стратегију, знање, а то је све оно што недостаје актуелној већини што су јасно показали у претходном периоду.

 

Незаконита Одлука о задуживању која је усвојена на препад и под притиском, буди сумњу да ће се у нетранспарентном и преговарачком поступку склопити штетан уговор који може изазвати дугорочне негативне последице за буџет и све грађане наше општине и због тога се СПС противи таквим одлукама власти, посебно имајући у виду тајминг када се доносе.

 

Тиме се потврђује да општинска власт која је састављена од великог броја прелатача не ради у интересу грађана, већ да су се те недоследне особе руководиле неким другим интересима када су мењале страначки дрес!

 

 

Бачка Паланка,

10.02.2016. године