Шеталиште на Тиквари
Бачка Паланка
Библиотека "Вељко Петровић"
Бачка Паланка
Православна црква
Бачка Паланка
Општински суд
Бачка Паланка
Музеј града
Бачка Паланка
Језеро Тиквара
Бачка Паланка
Дворац Дунђерски
Челарево
Carlsberg пивара
Челарево
Коњички клуб
Деспотово
Кочије у којим се возио Јосип Броз Тито
Карађорђево
Ергела коња
Карађорђево
Спомен обележје
Карађорђево
Биста Др. Младена Стојановића
Младеново
Православна црква
Младеново
Православна црква
Нештин
Споменик палим борцима из Другог светског рата
Нештин
Иконостас православне цркве
Нештин
Сремска кућа
Нештин
Еко чесма
Нова Гајдобра
Стара Школа
Нова Гајдобра
Основна школа у Обровцу
Обровац
Изглед једне од улица
Обровац
Православна црква
Параге
Против пожано возило
Пивнице
Споменик у част палим борцима из Другог светског рата
Пивнице
Остаци ровова из Другог свестског рата
Гајдобра
Православна црква
Гајдобра
Споменик настрадалим у периоду од 1912-1920. године
Товаришево
Ловачки дом у Товаришеву
Товаришево
Православна црква
Товаришево
Споменик у знак сећања на Милету Протића и све настарадале у Другом светском рату
Товаришево
Манастир Ђипша
Визић
 

Последње вести

СОЦИЈАЛИСТИ НА ОКУПУ

28.12.2019

ОО СПС Бачка Паланка на традиционалној манифестацији "Једно је шкембе"

19.10.2019

ДАНАС ЈЕ ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА

20.10.2019

САСТАНАК ИО СПС БАЧКА ПАЛАНКА ПРЕД ПРЕДСТОЈЕЋЕ ИЗБОРЕ

11.10.2019

ЛАЖНЕ ТВРДЊЕ ЛАЖНИХ СОЦИЈАЛИСТА

15.12.2016

 

 

 

Фото Галерија

Најновије слике

 

ОТПУШТАЈУ РАДНИКЕ – ЗАПОШЉАВАЈУ АКТИВИСТЕ

03.02.2016

 

СПС као опозициона странка има право и обавезу да указује на све пропусте и лоше потезе општинске власти, само што је тих грешака много, а прилика и простора за указивање на исте премало. Времена за исправљање још је мање.

 

У мноштву лоших потеза и одлука неспособне општинске власти, овог пута указаћемо на једну од грешака које би могле да имају несагледиве последице на функционисање система локалне самоуправе, али и будући развој наше општине, поготово опстанак и развој сеоских средина. Гласачка машинерија владајуће напредно – покретне коалиције на седници скупштине општине заказане за четвртак 4. фебруара вероватно ће усвојити Одлуку о максималном броју запослених код корисника јавних средстава у општини Бачка Паланка.

 

Одлука која предвиђа да код свих корисника јавних средстава у нашој Општини може радити укупно 656 лица на неодређено време сама по себи није спорна јер проистиче из Одлуке Владе Републике Србије и као таква мора бити поштована. Споран је предвиђен број запослених код појединих корисника и највећи проблем што та одлука предвиђа да укупан број стално запослених у Месним заједницама буде свега 17, а тај број је данас неколико пута већи. На тај начин, заборављајући да и на селима живе људи који имају право на рад и достојанствен живот, актуелна власт припрема услове за отпуштање преко 50 радника који су свој посао обављали одговорно и професионално.

 

Општинска власт се на тај начин свети оним месним заједницама које нису прихватиле наметнуту одлуку о поверавању обављања комуналних делатности, а која је оспорена на референдумима расписаним од стране исте те власти. Тиме се онемогућава рад месних заједница и гуше све њихове активности усмерене на побољшање услова живота за грађане у сеоским срединама, али и задовољавање основних потреба грађана како то Закон налазе.

 

Са друге стране, манипулишући бројем запослених при месним заједницама, владајућа већина ствара лажну слику о мањку запослених у локалној администрацији и омогућава запошљавање око 50 нових људи, углавном страначких активиста  у Општинску управу, јавна предузећа и установе у граду, за којим апсолутно не постоји потреба. Општину ће тако „појачати“ нових 20 запослених, Комуналпројект 20, Дирекцију 5 и тако даље док има слободних столица.

Локална самоуправа и са постојећим бројем запослених није оно што би у својој суштини требала да буде, а то је сервис грађана и привреде, већ напротив, представља неефикасан систем препун нестручних и некомпетентних кадрова запослених по партијској линији који гуше сваки развој. Запошљавањем нових 50 страначких активиста и лица ангажованих по родбинским, кумовским и другарским везама, буџет општине биће оптерећен за нових 50 милиона динара и то оних који су могли бити искоришћени нпр. за наставак радова на комплексу базена.

 

Општинску власт састављену од политичких прелетача на окупу држи искључиво страст за влашћу и расподела плена. Њих не занимају ни развојни пројекти, довођење инвеститора, базени, вртићи, приобаље, изградња путне и комуналне инфраструктуре, већ искључиво начин како да своју тренутну политичку позицију уновче и искористе за задовољење личних потреба и амбиција не марећи за то у каквом ће стању оставити општинску касу када оду са власти.

 

Сретна околност је та што се локални избори ближе, а што су ближе расте и нервоза и страх код појединаца и странака од губитка фотеља, позиција и привилегија. Ал то је у њиховом случају неминовно јер власт која се отуђи од народа није добра власт, а власт која својим одлукама кажњава своје грађане дефинитивно мора да оде.

 

 

 

Бачка Паланка,

03.02.2016. године